דייטינג בברלין - 6 דברים שכדאי לך לדעת מראש
top of page

דייטינג בברלין - 6 דברים שכדאי לך לדעת מראש



לצאת עם מישהו ממדינה זרה יכול להיות חוויה מרגשת. עם זאת, חשוב לזכור כי מערכת יחסים עם אדם מתרבות אחרת יכולה להיות מורכבת, ובמיוחד כשמגיעים מתרבויות יחסית הפוכות, כמו ישראל וגרמניה. בתרבויות שונות ברחבי העולם יש הערכה שונה לתכונות שהופכות מישהו לבן זוג רצוי. מה שתרבות אחת מחשיבה רומנטית, מושכת או מנומסת, אולי תרבות אחרת לא. זה המקום שבו למידה על תרבות ההיכרויות המקומית באמת יכולה לעזור.

בין אם אלה הכללות, בין אם אלה דברים שמוצאים חן בעיניינו או לא, שזה כמובן מאוד אינדיבידואלי, בואו נודה שסטריאוטיפים תרבותיים קיימים כנראה כי הם נכונים, הם מבוססים על מה שקורה לרוב בשטח. כמובן שכדאי תמיד לקחת אותם עם קורט מלח ולקבל את זה שיש יוצאים מהכלל, אבל כדאי לבוא מוכנים. אז אם החלטת להגר לכאן, לגרמניה, ומצאת את עצמך עם בן זוג שכזה, או שחפצה נפשך להתחיל לצאת בעיר, הנה כמה דברים שכדאי שתדעי מראש, לפני שלא תדעי איך להגיב…



1. זמנים - כדאי שתדייקי, סליחה, תקדימי. תדייקי להקדים או תקדימי בדיוק.


אוו בויי… רק אל תאחרי! בתור מישהי שדופקת איחור אופנתי באופן קבוע ללא כוונת תחילה (קונפשן: אני פשוט כבר חיה ככה 30ֿ+ שנה וכן, זה אצלי בעצמות, עוד לא למדתי לקחת 10 דק׳ ספייר, וגם לכוון בחיים את השעון ל 10 דק׳ קודם כבר לא עובד…) ובידיעה שעד כה איחורון אכן נחשב אופנתי בארצינו, כשאחרתי לדייט בברלין, בוא נגיד שהאווירה היתה מעט מתוחה מהרגיל להמשך הערב, אם היה המשך לערב (אופס). העם הגרמני הוא דייקן. אומרים שהעם הגרמני הוא גם מנומס, שזה כבר נושא אחר בפני עצמו שאיתו אני דווקא לא הכי מסכימה (כבר פגשתי חצופים בהרבה תרבויות), הגרמנים אכן מיחסים המון חשיבות לעמידה בזמנים. בנוסף, דייטים בדרך כלל נקבעים מראש ופחות זורמים לספונטניות.


2. תשכחי מלפלרטט - הכיני עצמך למים העמוקים


גרמנים לא כל כך ידועים כבעלי כישרון פלירטוט מיוחד או כמחמיאים הכי גדולים. אז אל תיבני על זה, ואל תעלבי אם לא זרקו לך אחת. כמו כן קחי בחשבון את מעשיך את - המשמעות היא שסביר להניח שניסיון להחמיא להם עשוי להכנס מאוזן אחת ולצאת מהשניה - או שהם לא יאמינו שזה נאמר בכנות. הם אולי אפילו לא יבינו את הניסיונות שלך לפלרטט איתם. כשמדובר בשיחה, גרמנים מעריכים דיונים עמוקים יותר עם מטרה, הרבה יותר מאשר צ'ט צ'יט חסר טעם. לכן, שיחות חולין לא יחזיקו את תשומת ליבם. בנוסף, כנות היא גם ערך חשוב בתרבות הגרמנית, מה שאומר שאם יש משהו שהדייט שלך לא אוהב, תהיי בטוחה שתשמעי עליו.


3. תהיי אגרסיבית


בתור בחורה מתל אביב שהורגלה לצאת לפיק-אפ ברים ולקבל משקאות שנשלחו אליה בחינם ׳אין-האוס׳ מ׳הבחור מאחוריך משולחן 8׳, בברלין התרבות מעט שונה. הגברים כאן אינם חריפים ומצ׳ואיסטים כמו הגברים בארץ. אל תצפי שאם תקרצי למישהו הוא יקום ויגש אליך. אם מישהו מצא חן בעינייך, וגם אם הוא כיוצא מן הכלל החליט לקרוץ לך מרחוק (סביר להניח שפשוט נכנס לו משהו לעין תוך כדי שניסה לקרוא את התפריט מעל לראש שלך, שלא יהיו אשליות), קחי בחשבון שאחריות ההיכרות בתכלס היא עליך. אז קחי את המשקה שלך ונועי לעברו באלגנטיות, ולא, אל תרגישי שאת דוחפת מידי, הם מצפים לזה.


4. לא טעים לך? תחנקי


מה שנקרא - תבלעי בלי להתלונן - בניגוד לתרבותינו הרווחת בישראל של החזרת מנות ולהתלונן אם לא טעים כי יחליפו לך את המנה ותקבלי את מה שרצית, אצל הגרמנים זה לא קיים. הגרמנים לא מכירים את המנהג הזה ויסתכלו עליך כמו על עגל אם בכלל תנסי להסביר שמשהו לא טעים לך כרמז לביטול או החלפה של המנה. אין השקה אצלם בין הדברים ובדרך כלל לא ידעו מה לעשות איתך. קודם כל הם לא יתנצלו, הם יגידו לך שככה זה וימשיכו בעבודה בדממת אלחוט. אם תחליטי להתעקש ולבקש מנה אחרת במקום (בהנחה שיבטלו חיוב למנה הקודמת), תצפי לשלם על 2 המנות. התנהגות זו אינה רצויה על אחת כמה וכמה בדייטים, גם אם הוא הזמין לך משהו שגוי. הגרמני יתקפל בכסאו מחוסר נעימות ויעדיף מראש כבר להזמין ולשלם על מנה נוספת מאשרת ״להתלונן״ על אוכל. או במקרה שלי - יסיים את הדייט וילך הביתה. לא משנה שזו היתה טעות שלו, שרציתי קר והוא הזמין לי חם (פעמיים!) ולא משנה לו שפרות אני לא שותה :)


5. תצפי לשלם


אז רצית להתפנק, רצית ש״ישלמו עליך״, הוצאת כרטיס כשהגיע החשבון (רק מנימוס כמובן) והופתעת לגלות שהוא נלקח, ואף חוייב, ואף אחד לא התווכח איתך, כן כן. גם אלה מכן שינסו וילכו לשירותים בתזמון מדויק עם רגע הגעת החשבון לשולחן - תהיי בטוחה שגם אם ממש ממש ניסית ומרחת את הזמן בשירותים, לכשתחזרי החשבון עוד יחכה לך. מכיוון ששוויון מגדרי חזק בגרמניה, מנהגים כמו פיצול החשבון אינם עניין גדול. גבר גרמני לא יעניק לאישה יחס מיוחד בשל היותה אישה, לכן, הוא לא יתנגד שתשלם את החלק שלה ואף יקדים ויאמר: ״אז… חצי חצי?״. עם זאת, הג׳נטלמניות לא לגמרי מתה והוא עשוי עדיין לעיתים להזמין לארוחת ערב או לחלק את החשבון עם החלק הגדול אצלו. מה שנקרא, ״עליי, רק תשאירי טיפ״.


6. קחי את הזמן, הרבה זמן, ולאט


הגישה הגרמנית לדייטים היא לקחת את הדברים לאט ובאמת להשקיע זמן בהיכרות עם אדם. מכיוון שרוב הגרמנים לא ממהרים למערכות יחסים, עשויים לחלוף שבועות ואף חודשים של זוגיות עד שזוג יהפוך רשמי. הקצב שבו מערכת יחסים מתפתחת תלוי גם באנשים. עם זאת, באופן כללי, זוגות גרמנים בדרך כלל גרים יחד חודשים ואף שנים לפני שהם מחליטים להתחתן בגרמניה. ילדים מחוץ לנישואין הם גם דבר מקובל ויש כאלה שיתחתנו/לא יתחתנו בשל זכויות מסוימות של הילד/ההורים. באופן מסורתי, למרות שזה כבר לא נחוץ, נהוג ומכובד מגבר לבקש את ידה של אישה מאביה על מנת להתחתן איתה.

ומה קורה כאשר זוגות בסופו של דבר מתחתנים? יש כמה מסורות חתונה גרמניות מוזרות למדי. אחת מהן כוללת ״חטיפה״ של הכלה על ידי השושבינים לאחר הטקס ולקיחתה לבר; שם, היא חייבת לחכות שהחתן ימצא אותה. בנוסף, חברים של החתן והכלה גם זוכים למתוח את בני הזוג, כמו למשל למלא את חדר השינה שלהם בבלונים או להסתיר שעונים מעוררים כדי להעיר אותם בזמנים שונים במשך הלילה.


נקנח בברכת דרך צלחה ואזכיר שצריך זמן ונסיון על מנת להתרגל לתרבות זרה, במיוחד כשמדובר בדייטים ויחסים בין-אשיים. התרבות הישראלית או הגבר הישראלי מאוד שונים ממה שקורה בגרמניה - לטוב ולרע. כולי תקווה שכמה טיפים אלה יעזרו לך בפעם הבאה עם תאום הצפיות לכשתפגשי עם מישהו ושיגדילו את סיכויי ההצלחה שלכם להשאר ביחד.


Make Love - Not War


צאו ותהנו!


שני


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page