5 מאכלי הגבינה הטובים בברלין ב׳לקחת׳ - מסע קולינרי עולמי לכבוד חג השבועות ומבלי לצאת מהרינג
top of page

5 מאכלי הגבינה הטובים בברלין ב׳לקחת׳ - מסע קולינרי עולמי לכבוד חג השבועות ומבלי לצאת מהרינג

מאת: שני בארי, ברלין

16.05.2021


אז איזה כיף לנו שהימים שוב אט אט מתחממים, העלים חוזרים לצמוח על העצים, הפרחים פורחים והשמש מחממת את ליבנו עד שעות הערב המאוחרות. אם חפצה נפשכם בחופשה זריזה, דעו שהגיע הזמן להכין את הסלים ולצאת לשדות השיבולים! אז סלים ומקום בבטן כדאי שתכינו, שדות שיבולים יש פה קצת פחות, אך צפו למסע ׳מגובן׳ שלא היה כמותו וכולו מתחת לאף.


את מסעינו נתחיל באיטליה ונעצור בשוויץ, צרפת ואוסטריה עם קינוח מלכותי בעיר ניו-יורק. אלו הן כבר 5 סיבות מצויינות לבלות מחוץ לבית ולחלץ עצמות, אך ישנה עוד סיבה מבורכת והיא חג השבועות! השנה נכנס ערב חג השבועות ביום ראשון בערב ונמשך כיממה עד יום שני בערב (16-17.5.21). בנימה חגיגית זו, רצינו לאפשר לכם לחוות את החג הקרב ובא בצורה הטובה ביותר, גם אם אתם רחוקים מהארץ, גם אם המסעדות סגורות לאירוח וגם אם אין לכם חשק לבשל בעצמכם. לשם כך, סרקנו בשבילכם את העיר ומצאנו את חמשת מנות הגבינה המנצחות שאותן תוכלו ׳לקחת׳ איתכם לשדה השיבולים הקרוב (או הביתה), להתענג עליהן ולהרגיש מעט יותר קרובים למסורת הישראלית של חג זה. אז אם חפצה נפשכם ביום ראשון זה קצת ׳לגבן׳ ולצאת למסלול שכזה, הנה המלצותינו:


1. פיצה נפוליטנית אסלית ב - NEA 1889

Photo Credit: Berlin Food Stories


נתחיל עם ׳נאה׳, פיצריה נפוליטנית שנפתחה לאחרונה במרץ בשכונת ׳מיטה׳. את בעלי המסעדה, אוסקר, הכרתי לראשונה כשהוזמנתי לארוחת ערב בבית של חברים בו הוא גר ולא ניתן היה להתכחש לניחוח הבצק ששרר בדירה, ותהיו בטוחים שגם הטעם לא אכזב. בזמן שאוסקר עוד לא הספיק ללמד אותי את המתכון, הוא כן הספיק לפתוח פיצריה משלו. הפיצריה הדנדשה מתייחדת בבצק נפוליטני אותנטי שנח כ-48 שעות ומכיל 69% לחות. אם זה לא הספיק על מנת להניע אתכם לכיוון, ומכיוון שמרכז עניינינו הוא הגבינה, רצוי שתדעו ש׳נאה׳ מתגאה בגבינותיה הנושאות את תג ה- DOP ש-, בקצרה ובדומה להבדל בין שמפניה לפרוסקו, מבטיח כי חלב הגבינה וייצורה הם מאיזור ספציפי באיטליה. כמו כן, Denominazione di Origine Protetta מבטיח כי שיטות הייצור חייבות להיות מסורתיות, ויש להן הנחיות אחסון קבועות כדי להבטיח כי הגבינה מזדקנת כהלכה. זהו סימן של איכות אופטימלית וסטנדרטים גבוהים. התפריט מורכב ממבחר פיצות המקושטות בגבינות אלו ובמפתיע, ניתן להשיג במקום גם פיצות טבעוניות וצמחוניות!


2. פונדו גבינות מבעבע ב- Schwarze Heidi

Photo Credit: Schwarze Heidi


משם נזנק לנו לליבה של שכונת קרויצברג בה נבקר את ״היידי השחורה״ שהוא מוסד שוויצרי קולינרי אמיתי בעיר. אם תהיתם מהיכן הגיע השם, הוא קרוי על שם הבעלים, ג'ניפר מולינדה שמיד, המכונה "שוורצה היידי". מתמונתה ניתן להניח ששם החיבה ניתן לה בשל צבע עורה הכהה ומקורות משפחתה. את הפונדו של היידי טעמתי לראשונה בדייט ראשון אליו יצאתי עם גרמני אנין טעם. את הפונדו פגשתי יותר מפעם, את הדייט פחות, ולמרות הקורונה, ניתן להזמין מהמסעדה ערכת פונדו לאיסוף או משלוח בחנות המקוונת שלהם. הערכה "Fondue to Go" מכילה את תערובת הפונדו השחורה של היידי, אביזרי פונדו, שנפס דובדבני, לחם טרי (כבר חתוך לקוביות) ומלפפונים חמוצים. אם חשקה נפשכם ׳לגבן׳ את החג בערב רומנטיש - זה המוצר בשבילכם! המחיר מתחיל מ- 59€.


3. ראקלט נוזל ב- La Käserie

Photo Credit: La Käserie


משוויץ הציורית נמשיכה לצרפת בה תוכלו להתענג על ערכת ראקלט. היו היו 2 צרפתים צעירים, בסטיאן ורומיין, שהתגוררו בברלין והחליטו לפתוח יחד חנות גבינות צרפתית בשכונת פרנצלאוארברג. מונעים מהרעיון להתעורר מאושרים מדי בוקר, הם הסכימו לשנות את מקצועם לפרויקט חדש בגסטרונומיה. הרעיון נרקם בשנת 2010, ונדרש יותר משנתיים למימוש התוכניות. כך נולד בשנת 2012 ׳לה קזרי׳, ומאז ההרפתקה נמשכת. הם מציעים מבחר של כ -80 גבינות שונות מיצרנים קטנים ומשקים. הספקים נבחרים בקפידה, לאחר שפגשו אותם באופן אישי וטעמו את מוצריהם. במקום תמצאו גם מבחר של בשר, יין וריבות המלווים את הגבינות. את ה- Raclette ניתן להזמין מינימום 24 שעות לפני וכמו כן ניתן לשכור ציוד (5-10 יורו לאדם + 5€ השכרת ציוד + 30€ פקדון).


4. גבינות טרום-קינוח ב- Peppikäse

Photo Credit: Sergej Glanze


אז מחנות גבינות אחת לשניה, ומצרפת לאוסטריה (ואל תספרו לצרפתים כי נגיע למנת הגבינות לפני הקינוח ולא אחרי), נגיע ל- ׳פפיקזה׳ בנויקולן, אותה גיליתי לראשונה בזכות דייט נוסף שהיה גר מעל לחנות. אם יצא לכם לבקר בקרבת חנות ׳אברקרומבי-ופיץ׳׳ בעולם, כל הבלוק מריח לבושם שהם משפריצים בחנות. בדומה לכך, לא ניתן לברוח מסרחון הגבינות המדהים שעלה מן החנות ומשך אותי פנימה. כבר מה׳ארקאדן׳ חשתי שיש גבינות באיזור, וטובות (זו הגזמה כמובן אבל הן כל כך טובות ששווה להגזים). המקום מתמחה בגבינות מהאלפים האוסטרים והשוויצרים ומציע מבחר בלעדי של גבינות העשויות מהחלב הגולמי הטוב ביותר. רבות מהגבינות מגיעות ישירות מהיצרנים ומצטיינות בטעמן ובאיכותן. כמו כן, מגוון הגבינות משתנה בהתאם לעונה. בחנות תוכלו למצוא גם מבחר קונפיטורות וקונדימנטים שונים.

5. עוגת גבינה נימוחה ב- Princes Cheesecake

Photo Credit: Princess Cheesecake


ומהאלפים נעוף היישר לניו-יורק, כי אין מקום יותר קלאסי לקנח בעוגת גבינה אוורירית מאשר שם. את ׳פרינסס צ׳יזקייק׳ שב-׳מיטה׳ הכרתי בתחילת דרכי בברלין, תוך כדי שיטוט בהפסקת הצהריים שלי מקורס הגרמנית בבית-הספר הנמצא בקרבה. הקורס אמנם כבר נגמר מזמן, אבל עוגות הגבינה אצל הנסיכה נשארו, ומאז לא הפסקתי לחזור. מבחר העוגות משתנה לפי העונה וכל אחד יכול למצוא שם כיוון. לאחרונה הופתעתי לגלות את עוגת הגבינה-רברבר שלהם. אמא שלי וחברתי הטובה ביותר השווצרית פנאתיות של רברבר, וכך גם אני, ומסתבר שגם הגרמנים. מומלצת נוספת היא עוגת הגבינה שלהם עם קרמל (תמונה בהמשך כי מגיע להם). אם לא שוכנעתם עד עכשיו, מעבר קליל על התמונות בעמוד הפייסבוק שלהם יעשה את העבודה.

Photo Credit: Princess Cheesecake


אז בנימה טעימה זו, נשאר לי רק לאחל לכם חג שבועות שמח ו׳מגובן׳ במיוחד!


שלכם,


שני


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page